Stichting Zevenheuvelenloop

Persbericht 19 maart 2017

Butter en Van der Meijden Nederlands kampioen bij Stevensloop

Nijmegen – Bij een uitstekend verlopen Stevensloop hebben Michel Butter en Ruth van der Meijden zich gekroond tot Nederlands kampioen op de halve marathon. Bart van Nunen en Irene van Lieshout pakten zilver, Jesper van der Wielen en Kim Dillen brons. Het in groten getale opgekomen publiek en de duizenden deelnemers genoten van de ambiance onderweg en bij de finish midden op de Grote Markt. De Stichting Zevenheuvelenloop kijkt dan ook terug op een geslaagde eerste organisatie van een Nederlands kampioenschap en een bijzondere derde Stevensloop.

Strijd

Butter rekende in een tactisch steekspel af met de jonge Bart van Nunen, lokale favoriet Jesper van der Wielen en Roy Hoornweg. Zij bleven ruim 10 kilometer bij elkaar en leverden een felle strijd. Hoornweg moest als eerste passen en tegen de wind konden ook Jesper van der Wielen en later Bart van Nunen niet meer volgen. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door de sterke wind kwam Butter tot 1.05.04. Van Nunen finishte uiteindelijk 30 seconden na Butter in 1.05.34 en Van der Wielen kwam na 1.06.50 over de finish. Roy Hoornweg werd vierde in 1.07.15 en Mohamed Ali Mohamed vijfde in 1.07.52.

Vrouwen

Ruth van der Meijden won met een kleine voorsprong van Irene van Lieshout. Van der Meijden nam al snel afstand van de Nijmeegse studente. Halverwege de wedstrijd wist Van Lieshout bijna aan te sluiten, maar Ruth van der Meijden bleek uiteindelijk toch te sterk tegen de wind in. Hierdoor kon de Groesbeekse soeverein naar de winst lopen in 1.13.52. Net als Butter behaalde Van der Meijden hiermee haar tweede Nederlandse titel op de halve marathon. Irene van Lieshout pakte zilver in 1.14.12 en Kim Dillen brons in 1.17.58.

5 en 10 kilometer

Ook de andere afstanden bij de vrouwen kenden erg sterke winnaars. Roos Blokhuis won de 5 kilometer in 17.05. Olympiër Jip Vastenburg eiste in 34.07 de winst voor zich op bij de 10 kilometer. Bij de mannen was Luc Schout de snelste op de 5 kilometer in 15.32. Hij versloeg Kamiel Jacobs in de eindsprint. De winst op de 10 kilometer ging naar Tecle Mekonen in 32.24.

Succesvol

De derde Stevensloop was met het Nederlands kampioenschap halve marathon en snelle tijden op alle afstanden een bijzondere editie. Ondanks de harde wind kwam er veel publiek naar het Nijmeegse centrum om de lopers aan te moedigen. Druk was het ook bij de Mini Stevensloop met bijna 500 deelnemende kinderen. Onder deze Mini Stevenslopers waren ook ruim 50 leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en leerlingen met een langdurige ziekte van de St. Maartenschool. De Stevensloop werd de gehele dag live uitgezonden op TV Gelderland.

De vierde Stevensloop vindt plaats op zondag 18 maart 2018.

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt uit naar de 15e Marikenloop op zondag 21 mei.

Alle persberichten

19 maart: Butter en Van der Meijden Nederlands kampioen bij Stevensloop

15 maart: Stevensloop klaar voor kampioenenbal

3 maart: Oud-kampioenen bij Stevensloop

3 maart: Mini Stevensloop voor basisschoolleerlingen

23 februari: Veel snelle vrouwen bij Stevensloop

19 februari: Leerlingen St. Maartenschool doen mee aan Stevensloop

14 februari: Butter en Van der Wielen favoriet voor Nederlandse titel halve marathon

9 februari: Stevensloop live op TV Gelderland

16 januari: Muziek gezocht voor Stevensloop

12 januari 2017: Fit aan de start met iRun

28 december 2016: Geen medaillelimieten bij NK halve marathon 

1 oktober 2016: Stevensloop met nieuw parcours en NK opent inschrijving

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram