Stichting Zevenheuvelenloop

18 maart 2018: 4e editie

Op zondag 18 maart 2018 vndt de 4e Stevensloop plaats. Vanaf 1 oktober kun je op deze site de informatie van de editie van 2018 lezen en je inschrijven. Nu kun je terugblikken met de sfeervideo's en foto's. Ook alle uitslagen zijn te vinden op deze website.

Butter en Van der Meijden Nederlands kampioen 

rightMichel Butter en Ruth van der Meijden hebben zich tijdens de derde Stevensloop gekroond tot Nederlands kampioen op de halve marathon. Bart van Nunen en Irene van Lieshout pakten zilver, Jesper van der Wielen en Kim Dillen brons. Het in groten getale opgekomen publiek en de duizenden deelnemers genoten van de ambiance onderweg en bij de finish midden op de Grote Markt. Het nieuwe parcours voerde de lopers via de Oversteek de stad uit, noordwaarts richting Lent, over het nieuwe stadseiland, via Park Lingezegen, Lent en de Waalbrug weer terug naar de stad. Het bleef droog, maar de wind had vrij spel en maakte het de lopers niet gemakkelijk.

Butter oppermachtig

Michel Butter was vooraf de favoriet voor de titel en hij maakte deze favorietenrol volledig waar. In een tactisch steekspel rekende hij af met de jonge Bart van Nunen, lokale favoriet Jesper van der Wielen en Roy Hoornweg. Zij bleven ruim 10 kilometer bij elkaar en leverden een felle strijd. Hoornweg moest als eerste passen en tegen de wind konden ook Jesper van der Wielen en later Bart van Nunen niet meer volgen. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door de sterke wind kwam Butter tot 1.05.04. Van Nunen finishte uiteindelijk 30 seconden na Butter in 1.05.34 en Van der Wielen kwam na 1.06.50 over de finish. Roy Hoornweg werd vierde in 1.07.15 en Mohamed Ali Mohamed vijfde in 1.07.52.

Cifla-atletes aan de top

Net als bij de mannen speelde bij de wedstrijd van de vrouwen de wind een hoofdrol. Ruth van der Meijden won met een kleine voorsprong van Irene van Lieshout. Van der Meijden nam al snel afstand van de Nijmeegse studente. Halverwege de wedstrijd wist Van Lieshout bijna aan te sluiten, maar Ruth van der Meijden bleek uiteindelijk toch te sterk tegen de wind in. Hierdoor kon de Groesbeekse soeverein naar de winst lopen in 1.13.52. Net als Butter behaalde Van der Meijden hiermee haar tweede Nederlandse titel op de halve marathon. Irene van Lieshout pakte zilver in 1.14.12 en Kim Dillen brons in 1.17.58.

Sterke vrouwen op 5 en 10 kilometer

Ook de andere afstanden bij de vrouwen kenden erg sterke winnaars. Roos Blokhuis won de 5 kilometer in 17.05. Olympiër Jip Vastenburg eiste in 34.07 de winst voor zich op bij de 10 kilometer. Bij de mannen was Luc Schout de snelste op de 5 kilometer in 15.32. Hij versloeg Kamiel Jacobs in de eindsprint. De winst op de 10 kilometer ging naar Tecle Mekonen in 32.24.

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram